SURSE DE INSPIRAȚIE

SFATURI UTILE PENTRU VLOGGING

Echipament
Nu ai nevoie de echipament scump pentru un vlog! Un telefon mobil sau un laptop cu cameră web pot fi la fel de potrivite ca o cameră video. Ai grijă să selectezi setarea pentru filmare de înaltă calitate (cel puțin 720p ideal) și să folosești întotdeauna formatul landscape. Un trepied sau selfie stick pot fi foarte utile, dar poți la fel de bine să pui camera pe un teanc de cărți sau să rogi pe cineva să te filmeze.
Pregătirea
Gândește-te cum vrei să arate vlogul tău, înainte de a începe. Vrei să filmezi înăuntru sau afară? Nu e nicio problemă dacă vrei să te miști cu camera! Mai întâi trage câteva cadre de încercare și gândește-te ce e în fundal. Indiferent de ce decizi, ai grijă să fii aproape de microfon și să eviți locurile zgomotoase. Și nu uita de lumină! Lumina naturală, puternică e cea mai bună, dar și o veioză poate fi foarte utilă, cât timp ai grijă să nu fii în umbră.
Filmarea
Înainte de a începe să filmezi, petrece puțin timp pentru a te gândi ce vrei să spui și cum vrei s-o spui. Nu te limita la subiectul respectiv - îl poți include în vlogul tău zilnic. Videoclipul trebuie să aibă doar câteva minute, deci nu te complica. Odată ce ai un plan, exersează în fața familiei și prietenilor. Apoi, când ești gata să filmezi, nu uita să zâmbești, să te simți bine și să fii tu însuți/însăți!
Montajul
Pachetul software standard de montaj de pe dispozitivul tău (cum ar fi Apple iMovie și Windows Movie Maker) poate face lucruri minunate, dar dacă vrei mai multe opțiuni, aruncă o privire la aplicațiile gratuite, ușor de folosit, pentru montaj video pe care le găsești online. Alege-o pe cea mai bună pentru tine. Dacă vrei, poți adăuga titluri, filtre sau efecte, dar acest lucru nu este esențial! Nu uita că vlogul tău trebuie să aibă mai puțin de 5 minute și te rugăm să nu adaugi muzică comercială. Dacă vrei să adaugi o coloană sonoră, poți descărca muzică gratuit din Audio Library de pe YouTube.
FĂ CUNOȘTINȚĂ CU AMBASADORUL
VASCO TĂTARU
Saaaalut, eu sunt Vasco și petrec ore în șir pe YouTube! Tu? Dacă ai un canal de YouTube sau vrei să îți creezi unul îți dau un pont: apasă pe record și poți câștiga premii cool – pwd by VlogIT!
DESPRE PREMII
DEVINO
VLOGGER LA
CARTOON NETWORK!